Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

frantaflinta99

5. 12. 2011 23:28
Miluji studenty politologie,

a vyzývám je, aby nebyli troškaři. Proč končit u Mašínů, proč nejít třeba na Gabčíka a Kubiše.

0 0
možnosti

Jirka1938

5. 12. 2011 19:48
Skupina obcanu

Snazim se vzdy o slusnou diskuzi, ale nemohu si pomoci. Musi to byt banda zapsklych komunistu.    Odboj neexistoval! Samozrejme ze prakticky ne, kdyz velka vetsina naroda se bud aktivne pripojila, nebo aspon prisluhovala komunistum.    Zajimave, jak se pratele komousu rozhorcuji nad odbojem Masinu, ale nikde od nich nevidim rozhorceni nad mnohonasobnymo zlociny komunistu a jeste duleziteji, na zniceni ceskeho hospodarstvi a zdraveho rustu spolecnosti.

1 0
možnosti

jupp

5. 12. 2011 21:56
Re: Skupina obcanu

Znicena zeme se da, z velke casti, znovu vybudovat (npr Francie a Belgie po 1 sv valce, Nemecko po 2 sv valce). Zlomeny duch naroda, ztrata cti, moralky a smyslu pro spravedlnost jsou ztraty na mnohem dele.

Ja si tu dobu pamatuji. Tehdy u SNB jiz slusny clovek nebyl, jiz koncem 40. let byl cely bezpecnostni aparat "vycisten".. Ti dva civiliste byli LM, tedy cleny zlocinecke organizace ( LM byly podrizeny pouze KSC, nikoli ustavnimu organu). S vrazdami, justicnimi vrazdami, masovem muceni, perzekucemi v obludnem meritku i stylu atd, zacali komuniste. Odpor proti tyranskemu rezimu je legitimni. Ironicky nas ve skole ucili, ze z hlediska vyssiho principu mravniho vrazda na tyranu neni zlocinem. Stellvertretender Reichsprotektor R. Heydrich byl take smrtelne ranen zlocinne, protoze a) CSR jiz dle platnych mezinarodnich smluv neexistovala, b) CSR s Reichem nebyla nikdy ve valecnem stavu, c) tudiz cela skupina, s vyjimkou Gabcika, byli obcane Protektoratu.

0 0
možnosti

bajo.ano

5. 12. 2011 19:46
medaili

dostat neměli ! ať je to promlčené nepromlčené ať jsou odsouzení nebo neodsouzení!!Rv jsou to promlčení neodsouzení loupežní vrazi ! hotové

2 0
možnosti

bajo.ano

5. 12. 2011 19:39
vítěz píše dějiny

:-P!!!!!

2 0
možnosti

kerim003

5. 12. 2011 19:03
vazeny autore

pojdme se na cely pribeh bratru Masinu podivat z jineho uhlu - co by je asi v nasi zemi v te dobe cekalo? Jak dopadl jejich rodinny pritel a hrdina gen. Pika a mnoho dalsich - meli podle vas cekat az dostanou 25-20 let v lagru, jak se tehdejsi stat choval k hrdinum z valky atd atd, takze byt jsou jejich ciny jiste diskutabilni podle meho nazoru jsou hrdinove - a jestlize nekdo bude tvrdit neco jineho nazor bu brat nebudu.

1 0
možnosti

petrph

5. 12. 2011 19:36
Re: vazeny autore

Zrovna v případě Mašínů, oba protege synové oficiálně uznávaného válečného hrdiny., maminka komunistka, si tu mohli žít pohodlný život jako ve vatičce, dosáhnout vysokých  funkcí, klidně i jít studovat do Moskvy.. Ctirad Mašín si to sice "pokazil", když spolupracoval při nelegálním přechodu přes hranice, ale i  tomu pak režim půlku trestu velkoryse odpustil ..K  tom že už měl jako "bojovník za svobodu" na krku dvě vraždy se jim pochopitelně při vyšetřování hrdinně nepřihlásil

2 0
možnosti

Pavel_D

5. 12. 2011 18:31
Pana pisatele

by měl dostat do spárů soudruh Grebeníček starší, aby poznal, jak lidumilný to byl režim. Taktéž pisateli doporučuji, aby si někde našel, jakým způsobem byl vyslýchán Heliodor Píka, Milada Horáková a další, kteří posléze skončili na šibenici. A taktéž pár let pobytu v lágru a na uranu by mu možná pomohlo, aby prohlédl.

2 0
možnosti

bofums

5. 12. 2011 18:40
Re: Pana pisatele

Pavle,  snad by se dostavil úspěch, pokud by se mu dostalo pomoci včas. U zvlášť " zažraných " by

nepomohlo nic- podívejte se třeba na G. H.- " seděl " dost dlouho, ale stejně své  " poblouznění "

nepochopil- a snad ani u té zpovědi, pokud byla upřímná. Věřím, že je nás dost, kteří bychom ho-

chovi rádi pomohli-, aby se to u něj nevyvinulo v " případ ", ale má to smysl ???

1 0
možnosti

bofums

5. 12. 2011 18:30
Milý studente politologie !

Váš blog je  dokonalou směsí fakt a " fakt " Každý si z toho vybereme, co  mu " chutná ", ale

pochybuji, že se v té směsi, kde se i opakujete, vyzná. Kdysi jsme takovou směsí- řezankou-

krmili.  Návod : to se vrstvila řezaná sláma s krouhakou řípou, přidalo se trochu otrub a celé

se to polilo horkými lihovarnickými výpalkami-  a poté se to promíchalo!  Nevěřil byste, jak to

našim stájovým chovancům chutnalo ! Nevadí-pište dál- a třeba i o zemědělství

2 0
možnosti

Ottis300

5. 12. 2011 18:23
Jako přívrženec tzv. přímé demokracie byste měl vědět, že

žádné referendum KSČ k moci nepřipustilo, natož pak, aby souhlasilo se způsobem jejich vládnutí. Za tím minulým režimem dost krvavá stopa, takže jistě i víte, že byl prohlášený za zločinecký. Asi jako nacistická totalita. Tudíž veškerý odpor proti těmto totalitním systémům byl legální. Tím by mohla být Vaše slovní a písemná ekvilibristika zakončená.

2 0
možnosti

petrph

5. 12. 2011 19:25
Re: Jako přívrženec tzv. přímé demokracie byste měl vědět, že

Proč ne referendum? Za komunistů se přece konaly dokonce pravidelně volby. Sice byly zmanipulované a režim si hlídal jak kdo hlasoval, ale byly, čili kdyby šlo o to, podobně zorganizované referendum si mohli klidně risknout...

Nicméně - toto rozhodnutí je o něčem jiném. Spíše deklarativním rozhodnutím sněmovny byl komunistický režim prohlášen za "zločinný a ..odpor proti němu byl legitimní. "(což mimochodem automaticky neznamená legální). .Každopádně Mašínové za své činy trestáni nebudou a nikdo je zatýkat a soudit nebude..

Něco jiného je ovšem schvalování vraždy či loupeže jako takové i když nebyla projednána soudem. Jinak řečeno, skutková podstata "nabádání trestného činu" popřípadě jeho schvalování není v tom, že by někdo schvaloval "že by dotyčný odsouzen za vraždu", ale že jí spáchal...

2 0
možnosti

petrph

5. 12. 2011 18:18
je to ještě mnohem zamotanější

Neboť dle této argumentace soudu vlastně nemůže být nikdo za vraždu ani jiný zločin odsouzen. Protože k tomu aby mohl být obžalován a souzen už by musel soud předem závěrečným rozsudkem rozsudkem rozhodnout že zločin byl spáchán..

Nikdo by nemohl být souzen za neoznámení trestného činu před rozsudkem soudu.. (paradoxně, dle znění zákona, by potom za to mohl být odsouzen každý kdo by jen četl či slyšel rozsudek a neoznámil ho na policii )

A patrně by ani nebyla přípustná obrana - na tu by měla oběť nárok až po rozsudku ....:-(

0 0
možnosti

jupp

5. 12. 2011 22:43
Re: je to ještě mnohem zamotanější

Chyba. Oznameni trestneho cinu v pravnim state zahajuje vysetrrovani, zda se tento trestny cin stal a pak se (ne)pokracuje dale. Za totalitniho rezimu je vse jinak. Oznameni trestneho cinu carodejnictvi a pod nyla kdysi samozrejme garantovana vstupenka do mucirny s obrovskou sanci na verejnou kremaci zaziva. Podobne to fungovalo za protektoratu (za kraceni dodavek, vareni piva, nepovolena zabijacka, stloukani masla, poslech zahranicniho vysilani atd) a od 48 do konce padesatych let pro podobne preciny atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 784x
Textař, autor písňových textů, básník.

Seznam rubrik